مقالات

نحوه کار دیزل ژنراتور

نحوه کار دیزل ژنراتور و طرز کار اجزای دیزل ژنراتور را در این مبحث بررسی خواهیم کرد:

این دستگاه از دو قسمت اصلی موتور دیزلی و ژنراتور یا آلترناتور تشکیل شده است. هرکدام از این دو بخش دارای اجزا و قسمت‌های مختلف هستند. همان‌طور که می‌دانید از این مولد ها می‌توان برای تولید جریان برق به‌صورت موقت، دائمی و اضطراری استفاده کرد. ژنراتورهای دیزلی می‌توانند برای تولید جریان برق الکتریکی از انواع سوخت‌ها استفاده کنند.

موتور دیزل ژنراتورها سوخت را دریافت کرده و می‌تواند با تولید احتراق یک نیروی مکانیکی ایجاد کند. این نیروی مکانیکی به‌وسیله ساختار ویژه‌ای که در ژنراتور قرار دارد به جریان الکتریکی تبدیل شده و این جریان الکتریکی به‌عنوان خروجی دریافت می‌شود. قسمت‌های مختلف در دستگاه وظایف متفاوتی را بر عهده دارند و هرکدام عملیات به خصوصی را انجام می‌دهند. اما به‌طورکلی می‌توان گفت که وظیفه ژنراتورها دریافت سوخت از طریق مخزن و در ادامه تبدیل آن به جریان الکتریکی است. در این مقاله به بررسی نحوه کار دیزل ژنراتور و وظیفه اجزای مختلف آن می‌پردازیم.

نحوه کار دیزل ژنراتور چگونه است و وظیفه هر بخش چیست؟
همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد، نحوه کار دیزل ژنراتور به این‌گونه است که سوخت دریافتی به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود. سیستم سوخت‌رسانی از مخزن و یک سیستم لوله‌کشی تشکیل شده است. در مخزن، سوخت وارد شده و دریافت می‌گردد. روی این مخزن یک صافی بنزین وجود دارد که این صافی می‌تواند از ورود گردوغبار و آلودگی‌ها جلوگیری کند. پس از دریافت سوخت توسط مخزن، پمپ سوخت آن را از مخزن و از طریق لوله‌کشی به موتور ارسال می‌کند. با رسیدن سوخت به موتور عملیات احتراق آغاز شده و در نتیجه احتراق، پیستون‌ها حرکت می‌کنند و انرژی مکانیکی تولید می‌شود.

انرژی مکانیکی تولید شده با ورود به بخش دینام به انرژی الکتریکی تبدیل می‌گردد. دینام از دیگر اجزای دیزل ژنراتور است و وظیفه آن تولید جریان الکتریکی است. پس از رسیدن انرژی مکانیکی به دینام، این انرژی به‌وسیله نیروی الکترومغناطیسی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود. این عمل به کمک سیم‌پیچ آهنربایی که در دینام قرار دارد صورت می‌گیرد.

در نهایت با تولید جریان الکتریکی، جریان وارد بخش‌های دیگر شده و تبدیل به جریان برق موردنظر می‌شود. یکی از نکات مهمی که درباره طرز کار دیزل ژنراتور وجود دارد این است که با تغییر ولتاژ جریان الکتریکی تولید شده می‌توان ولتاژ موردنیاز و دریافتی از دستگاه را نیز تغییر داد؛ بنابراین از انواع دیزل ژنراتور می‌توان برای تولید جریان‌های الکتریکی مختلف استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *